• Oznam pre rodičov predškolákov....

          • Oznam pre rodičov predškolákov, ktorí plánujú pokračovanie povinnej školskej dochádzky pre svoje deti (tzv. odklad) 

            Vážení rodičia detí, ktorí plánujete pokrčovanie plnenia povinnej školskej dochádzky pre svoje dieťa (odklad): 

            Deti pokračujúce v plnení povinného predprimárneho vzdelávania: 

            Povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole trvá jeden školský rok.Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahne školskú spôsobilosť, riaditeľka materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe:

            1. písomného súhlasu príslušného zariadenia poradenstva a prevencie,
            2. písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast
            3. informovaného súhlasu zákonného zástupcu (podpísaného obidvomi zákonnými zástupcami

            Rozhodnutie o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania riaditeľ materskej školy vydá po predložení písomného súhlasu príslušného zariadenia poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a informovaného súhlasu zákonného zástupcu.

            Potrebné tlačivá si vyžiadajte u triednych pani učiteľliek alebo si ich stiahnite na webovej stránke v záložke dokumenty: 

            https://lipka.edupage.org/a/pokracovanie-plnenia-povinneho-predprimarneho-vzdelavania

            Ďakujeme za porozumenie, vedenie MŠ

             

          • Podmienky prijímania detí do materskej školy

          • Prijímanie  detí na predprimárne vzdelávanie do

            Materskej školy M. R. Štefánika 908/40, Detva

            na školský rok 2023/2024

             

            Termín : od 2. mája do 31. mája 2023 od 8:00 do 16:00

            Miesto podávania žiadostí: riaditeľňa Materskej školy M. R. Štefánika 908/40, Detva

            Podmienky prijímania detí do materskej školy:

            Do MŠ sa prednostne prijíma dieťa:-  ktoré dovŕšilo piaty rok veku a  plnenie predprimárneho vzdelávania je preň povinné,-  ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a ktorému bol odložený začiatok plnenia povinnej školskej dochádzky.Výnimočne možno do materskej školy prijať aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky (predovšetkým kapacitné podmienky). ). Tieto deti možno prijať len vtedy, ak sú uspokojené žiadosti zákonných zástupcov detí, ktoré dovŕšili piaty rok veku, detí s pokračovaním plnenia povinnej školskej dochádzky a detí vo veku od troch rokov.

             Dieťa sa do MŠ prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu. Zákonný zástupca spolu s písomnou žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy (ďalej len „žiadosť“) predkladá aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní.

            Rodič môže podať žiadosť:

            • osobne,
            • poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy,
            • e-mailom alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu.

            Rodič môže žiadosť doručiť aj prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky materskej školy alebo elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

            Na žiadosti, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. Podpis oboch zákonných zástupcov sa nevyžaduje ak:

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená,
            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať alebo vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa.

            Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, ak písomné vyhlásenie o tejto skutočnosti doručia/predložia riaditeľke školy (tlačivo si môžete prevziať v riaditeľni alebo stiahnuť na webovom sídle materskej školy.

            Riaditeľ materskej školy vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie od 1. septembra 2023 najneskôr do 30. júna 2023.

            Prosíme  zákonných zástupcov, ak bude ich dieťa na základe žiadosti prijaté do niektorej inej materskej školy a dieťa do nej aj nastúpi, aby nás  o tom upovedomili písomne na emailovú adresu 5msdt@netspace.sk

             

             

            Podmienky podávania žiadostí vydáva riaditeľ materskej školy po dohode so zriaďovateľom.

          • Organizácia letných prázdnin

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že počas letných prázdnin,  bude materská škola fungovať nasledovne: 

            •  v mesiaci júl je otvorená naša materská škola,                                                 
            •  v mesiaci august  bude otvorená MŠ v starej Detve MŠ nám SNP.

            Ďakujeme za porozumenie,vedenie MŠ

          • Keď sa spojí príjemné s užitočným ...

          • Materská škola  sa v utorok 4.4. 2023 odela do predveľkonočnej nálady.  V celej škôlke prebiehali veľkonočné tvorivé dielne, počas ktorých si deti so svojimi rodičmi a pani učiteľkami vytvárali krásne veľkonočné kraslice či jarné dekorácie. Niektoré si vzali domov a niektoré nechali v škôlke, aby si vyzdobili triedy, šatne chodby.

            Materská škola je zapojená aj do projektu Zelená škola, v rámci ktorého plnia v téme Zeleňa  aochrana prírody, rôzne naplánované aktivity. A keďže bolo v škôlke veľa šikovných rúk, pani učiteľky ich využili na realizáciu aktivity: Výroba chutnej záhrady. Najskôr pani učiteľka Ľubka povedala pár slov o pôde a živočíchoch, ktoré sa v nej nachádzajú a napomáhajú nám svojou usilovnosťou k lepšej úrode. A potom sa všetci vrhli do práce. Založili si kompost, vysadili ovocné kríky- černice, egreše, maliny. Založili si vyvýšené záhony, kde si zasiali zmes kvetov pre motýle, zasadili jahody a zvyšné záhony si pripravili na výsadbu byliniek, ktoré deti z predškolskej triedy Kubko a Paulínka usilovne vysiali a starajú sa o ne ešte v teple triedy. V priestoroch školského dvora si vytvorili pocitový chodník a vysiali „lúky pre opeľovače“. Materská škola sa rozhodla, že tento rok budú areál kosiť spôsobom, že časť dvora sa pokosí a časť ostane nepokosená, aby sa na školskom dvore začali opäť objavovať kvietky a prilákali opeľovače.

            Šikovné mamičky ešte vysiali črepníkové kvety, ktoré budú zdobiť okná materskej školy a taktiež prilákajú do areálu škôlky opeľovače.

             

            Materská škola ďakuje všetkým deťom a rodičom za účasť na tvorivých dielňach a za aktívnu účasť pri realizácií aktivity Výroba chutnej záhrady.

            Text: Mgr. Iveta Marcineková

            Foto: Mgr. Dana Murínová

          • Podávanie žiadosti o dotáciu na stravu u predškolákov

          • Vážení rodičia, zistili sme, že máte viacerí problém pri podávaní žiadostí o dotáciu a to z dôvodu, že ste na edupege prihlásení cez žiacke konto. Je potrebné sa prihlásiť cez rodičovské konto. Údaje k prihláseniu vám poskytnú učiteľky v triede. Prihlásite sa nasledovne: Prihlasovacie meno je emailová adresa, ktorú ste poskytli škole. Ak neviete heslo na rodičovské konto, systém edupage Vám ho pošle na e- mail.  Pri prihlásení zvoľte "Neviem prihlasovacie meno alebo heslo". Rodičovské konto ponúka viac funkcií ako žiacky prístup. Následne si môžete stiahnúť aplikáciu edupage, cez ktorú budete dostávať notifikácie a môžete totuto cestou komunikovať aj s učiteľkami v triedach. 

            Zároveń platí, že komu sa nepodarí poslať žiadosť o dotáciu elektronicky, vypíše po Veľkej noci v papierovej forme. 

            S pozdravom vedenie MŠ

          • PREVÁDZKA MATERSKEJ ŠKOLY POČAS VEĽKONOČNÝCH PRÁZDNINN

          • Vážení rodičia, počas Veľkonočných prázdnin bude materská škola v prevádzke od 06:00 do 16:00 a to nasledovne: 

            V prevádzke budú dve triedy: 

            1. Trieda LIENKY – veľká budova vpravo dolu

            Deti z triedy:

            č.6 - Lienky

            č.7 -  Kubko a Paulínka

            č.3 -  Srdiečka

            č.2 -  Sovičky

            2. Trieda KRTKOVIA- veľká budova vpravo hore

            Deti z triedy: 

            č.1 - Krtkovia

            č. 4 - Maťko a Klinček

            č. 5 - Žabky

            Prosíme vás, aby si deti priniesli čo najmenej osobných vecí, ďakujeme, s pozdravom vedenie MŠ. 

          • DOTÁCIA NA STRAVU

          •  

             

            Vážení rodičia PREDŠKOLÁKOV/ ODKLADISTOV povinnej školskej dochádzky. Od 1. 5. 2023 sa opäť bude poskytovať dotácia na stravu pre všetky deti v predškolskýh triedach a to bez ohľadu na to, či poberáte/nepoberáte daňový bonus na dieťa, bez výnimky. Samozrejme je potrebné  o dotáciu požiadať a to cez edupage-  podať ju môžete cez ikonku žiadosti/vyhlásenia - po zakliknutí sa vám objaví vpravo dole zelené políčko Pridať žiadosť/vyhlásenie - Žiadosť na dotáciu na stravu NÁVRATKA- potom vyberte dátum a vpravo hore zakliknite - Podať žiadosť vyhlásenie.  Ak sa vám nepodarí  odoslať  žiadosť elektronicky  budete mať možnosť podať aj žiadosť vypĺňaním v PAPIEROVEJ PODOBE, na tlačive,  ktoré dostanete po veľkonočných sviatkoch. 

            NÁVOD AKO PODAŤ ŽIADOSŤ SI MÓŽETE POZRIEŤ V NASLEDUJÚCOM LINKU: 

            https://help.edupage.org/?p=u38/u178/u4450&lang_id=2&from=u1/u934/u93

             

            Ešte raz upozorňujeme že dotácia na stravu platí len pre predškolákov a deti na odklade povinnej školskej dochádzky. 

            Ďakujeme za pochopenie s pozdravom vedenie MŠ. 

          • Záujem o materskú školu počas Veľkonočných prázdnin

          • Vážení rodičia, prosíme Vás, aby ste učiteľkám v triede nahlásili záväzný záujem o materskú školu v dňoch 6.4. (štvrtok) a 11.4. (uotorok).  Nakoľko počas týchto dní navštevuje materskú školu menej deti, bude v prevádzke menej tried. Nahlásením záujmu nám pomôžete pri plánovaní prevádzky počas týchto dní. Dńa 7.4. 2023 a 10.4.2023 je materská škola zatovrená. Ďakujeme. Vedenie materskej školy. 

      • Kontakty

        • Materská škola, M.R.Štefánika 908/40, Detva
        • 0903536918
        • 0455455552
        • M. R. Štefánika 908/40 96212 Detva Slovakia
        • 42001161
        • 2022110574
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje