• PROSBA RODIČOM

          • Milí naši rodičia, my, vaše deti, sa v našej škôlke učíme o tom, aké je dôležité ochraňovať prírodu a už sa nevieme dočkať jari, kedy na trávičke vykvitnú rôzne lúčne kvietky a my sa z nich budeme tešiť. Chceme vás poprosiť, aby ste nám pomohli starať sa o našu prírodu a pomohli nám skrášliť priestor pred škôlkou. Preto vás prosíme, keď nás ráno priveziete do škôlky, alebo prídete pre nás, aby kolesá nášho auta zostali stáť na ceste. My máme zdravé nôžky, ktoré rady behajú, občas aj tam, kam netreba a určite tých pár metrov s radsoťou prejdeme, prebehneme, preskáčeme... Budeme sa veľmi tešiť, keď nameisto blatoviska budeme mať pred škôlkou krásny kus zelenej trávičky. ZA VŚETKY DETI NAŠEJ MATERSKEJ ŠKOLY VÁS PROSIA A ĎAKUJÚ DETI Z TRIEDY KUBKO A PAULÍNKA. 

          • PREVÁDZKA MATERSKEJ ŠKOLY POČAS JARNÝCH PRÁZDNIN

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že počas jarných prádznin od 27. 2. 2023 do 3. 3. 2023, bude prevádzka metrskej školy nasledovná: 

            V prevádzke budú 2 triedy: 

            1.   Trieda – SOVIČKY- dolná trieda veľká budova vľavo na prízemí,  deti z tried:  Sovičky č.2 + Slimáka Maťa a Škriatka Klinčeka č. 4 +  Žabky č. 5

            2.   Trieda – SRDIEČKA- horná trieda veľká budova vľavo na poschodí, deti z treid: Krtkovia č.1 + Srdiečka č. 3+ Lienky č.6 + Kubko a Paulínka č.7

            Materská škola bude počas jarných prázdnin v prevádzke od 06:00 - 16:00, prosíme Vás, aby ste si v piatok zo svojich šatní zobrali prezúvky a deťom priniesli čo najmenej oblečenia. 

            Ďakujeme, vedenie MŠ

          • SCREENINGOVÉ VYŠETRENIE ZRAKU

          • Vážení rodičia, v našej materskej škole je možnosť screeningového vyšetrenia zraku vašich detí. Suma vyšetrenia je 7 eur. Záujem o vyšetrenie nahlasujte vašim pani učiteľkám v triede. V prípade prejaveného  záujmu budete následne informovaní, či sa vyšetrenie v materskej škole uskutoční/ neuskutoční a termín vyšetrenia. Ďakujeme, vedenie MŠ. 

          • Prevádzka materskej školy počas jarných prázdnin 27.2.- 3.3.2023

          • Vážení rodičia, prosíme vás, aby ste oznámili svojim pani učiteľkám v triedach záväzný záujem o materskú školu počas jarných prázdnin, nakoľko viacerí máte starších súrodencov- školákov a v čase prázdnin býva v materskej škole nižšia dochádzka, aby sme mohli organizačne zabezpečiť chod materskje školy. Deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, majú neúčasť v materskej škole počas jarnýh prázdnin ospravedlnenú. 

            Fungovať budú dve triedy Srdiečková a Sovičková, podľa záujmu tri. 

            Ďakujeme, vedenie materskje školy

          • Zmeny v postihovaní záškoláctva od 1. 1. 2023

          • Vážení rodičia,

            účinnosťou od 1.1.2023 nastali zmeny v postihovaní tzv. záškoláctva (neplnení povinnej školskej dochádzky). Sprísňujú sa skutkové podstaty priestupkov alebo správnych deliktov a obce budú zároveň povinné, nie oprávnené, pokuty ukladať. Podľa predkladateľov je potrebné, aby sa pokuty povinne ukladali a nebolo to len na ľubovôli samosprávy, či pokutu uloží alebo nie. 

            Zákonný zástupca dieťaťa, ktorý je fyzickou osobou, je postihovaný za priestupok, a zákonný zástupca dieťaťa, ktorý je právnickou osobou, je postihovaný za správny delikt.

            K zmenám dochádza zákonom č. 396/2022 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 232/2022 Z. z. o financovaní voľného času dieťaťa. Týmto zákonom v článku II dochádza aj k novelizácii zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve (ďalej aj len ako „zákon o štátnej správe v školstve).

            Priestupkom, resp. správnym deliktom bude : 

            • zanedbávanie starostlivosti o povinné predprimárne vzdelávanie dieťaťa; najmä jeho neprihlásením na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania alebo ak dieťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, neospravedlnene vynechá viac ako päť dní v mesiaci.

            Podľa nového znenia § 37 ods. 3, resp. § 37a ods. 1 zákona o štátnej správe v školstve za porušenie povinnosti v oblasti dodržiavania povinnej školskej dochádzky, resp. povinného predprimárneho vzdelávania už obec bude musieť uložiť pokutu (nebude to už len možnosť).

            Zároveň sa určuje minimálna výška pokuty – 30 €.

            Pokutu bude možné uložiť aj opakovane, teda napríklad aj každý mesiac.

            Popisované zmeny nadobúdajú účinnosť dňa 1.1.2023.

            Vedenie materskej školy.  

          • Pozvánka ZŠ s MŠ A. VAGAČA- 2. ZŠ

          • POZVÁNKA

            Milí rodičia a deti, pozývame Vás na online stretnutie s novou pani učiteľkou, s našimi rodičmi, s vedením školy a ostatnými kolegami v dňoch: 14. 2. a 21.2.2023 od 17:00 do 18:00 hodVstup do miestnosti ľahko nájdete na www.zsstudt.edupage.org.

            Zároveň Vás pozývame zažiť Deň prváčikom s novou pani učiteľkou v našej škole dňa 15.3.2023 od 17:00 hod. Zažijete naozajstné tematické vyučovanie u nás. Budete mať možnosť stretnúť sa s rodičmi našej školy a otvorene sa pýtať ako sa naozaj máme, čo robíme a ako sa spolu cítime.

             Tešíme sa na Vás, vedenie ZŠ s MŠ Alexandra Vagača Detva

          • Depistáž v predškolských triedach

          • Vážení rodičia, 17. 2. 2023 prebehne v predškolských triedach depistáž. Bude sa realizovať len u detí, ktorých rodičia vypíšu informovaný súhlas u triednej pani učiteľky. Depistáž nie je posúdenie školskej zrelosti, tá sa už bude realizovať v CPPaP.  V prípade záujmu o depistáž svojho dieťaťa vypíšte informovaný súhlas. 

            Ďakujeme, vedenie materskej školy. 

      • Kontakty

        • Materská škola, M.R.Štefánika 908/40, Detva
        • 0903536918
        • 0455455552
        • M. R. Štefánika 908/40 96212 Detva Slovakia
        • 42001161
        • 2022110574
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje